top of page
Ashtanga yoga

Ashtanga er et fysisk krevende yogametode som gir stor belønning i form av styrke, fleksibilitet, utholdenhet, fokus og klarhet i kropp og sinn. Ashtanga er en internasjonalt anerkjent form for yoga og praktiseres med synkronisert pust i en sammenhengende flyt. Øvelsene er satt sammen til en bestemt sekvens av Sri. K. Pattabhi Jois. 

 

I en Ledet Primary-klasse går vi gjennom den første serien, med nødvendige instruksjoner underveis. Serien innledes med solhilsener og fortsetter med stående stillinger, sittende stillinger, liggende posisjoner og avsluttes med bro og opp-ned stillinger. Alle posisjoner holdes i fem pust eller mer, og veves sammen til en sterk flyt av gjentagende dynamiske bevegelser.

 

Ashtanga Introkurs består av solhilsener og fortsetter med stående og sittende stillinger og avsluttende posisjoner. I Introkursene fokuserer vi på å lære posisjonene, flyt og pust.

 

Kort beskrevet består stillingene i en Ashtangaklasse av foroverbøyninger, bakoverbøyninger, omdreininger og opp-ned stillinger. Nivået tilpasses alle.

Yoga Hamar, Hamar yoga, yogakurs, yogakurs Hamar, yogakurs nybegynner

Hamar yoga.jpg
bottom of page