top of page

Historien bak Studio 108

Jeg flyttet til Hamar sommeren 2016 og oppdaget at det ikke var et Ashtangamiljø der. Det måtte jeg ha! Impulsivt leide jeg Hjellum stasjon, fikk de gamle lokalene pusset opp og meldte meg på kurs hos Alexander Medin for å kunne undervise selv. 5. november 2016 hadde Studio 108 åpningsdag, og har siden vært til stor glede for mange. 

Glede og eksklusivitet er stikkord for Studio 108. Eksklusivt er ikke synonymt med dyrt for meg. Eksklusivt er noe unikt, noe man ikke kan få overalt. Glede, mestring, samhold og utvikling er elementer jeg ønsker å formidle på Studio 108. Jeg håper dette gjør at stedet oppleves eksklusivt.

 

Den gamle stasjonsbygningen gjør også stedet eksklusivt. Da lokalene ble pusset opp dukket det opp en tømmervegg som fikk stå, gamle vinduer ble værende og romløsningen ble heller ikke gjort noe med. Dette resulterte i at alle ønskes velkommen inn i en hyggelig stue hvor man kan sette seg ned med en kopp te. Denne lunheten, trekkfulle vinduer og rustikk tømmervegg gir stedet sjel; eksklusivitet. 

Yoga genererer glede og mestringsfølelse. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg falt sammen på gulvet i latter da jeg startet min Ashtanga-praksis. Latteren kom ingenstedsfra, den bare boblet. Gjentagelse av de samme øvelsene daglig, resulterte i at jeg opplevde mestring. Jeg tenkte mange ganger at det er en posisjon jeg aldri kommer til å få til. Det har jeg måttet bite i meg mange ganger. Litt bedre balanse, litt bedre teknikk, jevn veiledning og daglig praksis har resultert i at mange av posisjonene jeg tenkte jeg aldri kom til å klare, mestrer jeg godt i dag.

Ved å praktisere yoga, mestre posisjonen, plassere kroppen riktig, puste riktig, holde balansen og huske på neste posisjon, evner man ikke å tenke på utfordringer og problemer man ellers har. Etter endt yogapraksis oppdager man at hodet har fått hvilt, noe som gir indre ro og styrke. 

Erfaringene jeg har fått gjennom yoga har jeg tatt med meg inn i andre sider av livet. Jeg vet nå at med ny kunnskap, veiledning og øvelse kan jeg klare det meste. Disse elementene er basisen for min undervisning og de danner grunnlaget for Studio 108. 

Jeg har vært så heldig og møte mange flott mennesker i denne prosessen og noen av dem er med å undervise på Studio 108, alle med de samme grunntankene som meg. 

Jeg ønsker alle velkommen til Studio 108, et sted hvor du opplever eksklusivitet gjennom glede, mestring, samhold og indre ro. 

 

 

Namaste                                                          

Karin Austeng 

bottom of page